Actie

Het terugbrengen van onze CO2 uitstoot is nodig om de opwarming van de Aarde te beperken. We willen iedereen helpen om duurzamer met onze wereld om te gaan. Alleen op die manier kunnen we onze winters redden.

Hieronder vind je onze tips voor een duurzame levensstijl. Het is niet iets nieuws en er zijn ook geen radicale veranderingen voor nodig. Het zijn kleine stappen die leiden tot minder klimaatverandering. We hebben allemaal een voetafdruk, maar we moeten proberen deze zo klein mogelijk te maken. Het belangrijkste is dat we ons allemaal inzetten.

Reis slimReis slim

Neem de trein, ga carpoolen, kies voor het openbaar vervoer, ga op avontuur dicht bij huis en vermijd het vliegtuig voor korte trips. 

Eet groenEet groen

Eet meer gezonde groente, eet minder vlees en kies voor lokale producten.

Koop bewustKoop bewust

Ondersteun de bedrijven die duurzaamheid en een milieuvriendelijk productieproces als prioriteit hebben. 

Leef eenvoudigLeef eenvoudig

Minder consumeren, spullen hergebruiken, ervoor zorgen dat je spullen langer mee gaan en recyclen wat je niet langer nodig hebt.

Weet meerWeet meer

Vergroot de kennis die je hebt over klimaatverandering. Stel vragen en verdiep je kennis met behulp van betrouwbare bronnen.

Spreek luidSpreek luid

Praat over klimaatverandering met je vrienden, familie, collega’s en op social media. 

Politiek actiefPolitiek actief

Gebruik je democratische recht om actie op klimaatverandering af te dwingen door te stemmen, te demonstreren en deel te nemen in het politieke proces.