Protect Our Winters

Protect Our Winters is dé outdoor community die zich inzet tegen klimaatverandering. Wij zijn gepassioneerde wintersportliefhebbers en professionele atleten die vooroplopen in het informeren en activeren van mensen, bedrijven en overheden om klimaatverandering op de agenda te zetten en positieve veranderingen te brengen.

POW Motiveert gepassioneerde wintersporters om klimaatverandering tegen te gaan.

In 2007 merkte pro snowboarder Jeremy Jones dat meer en meer van zijn favoriete skigebieden moesten sluiten vanwege een gebrek aan sneeuw. Het was duidelijk dat er iets aan de hand was en kreeg het gevoel dat hij actie moest ondernemen. Hij kon alleen geen organisatie vinden die zich focuste op het mobiliseren van de wintersport community in de strijd tegen klimaatverandering. Er was een gebrek aan actie om de gevolgen van klimaatverandering in de bergen tegen te gaan. Dus besloot hij Protect Our Winters op te richten.

Al snel sloten bezorgde professionele atleten en gerenommeerde wintersportbedrijven zich aan. Sindsdien is Protect Our Winters uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van meer dan 130.000 supporters, een sociale beweging voor klimaatverandering die voorop loopt in het informeren en activeren van mensen, bedrijven en overheden om klimaatverandering op de agenda te zetten en positieve veranderingen te brengen.

In het begin waren het vooral atleten en bedrijven uit de wintersportindustrie die Protect Our Winters ondersteunden, inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijd platform voor de hele outdoor community. Tenslotte zijn we allemaal afhankelijk van goede winters en een gezonde Aarde!

Onze succesformule voor het mobiliseren van meer dan 60 miljoen outdoor liefhebbers wereldwijd is het activeren van de community van binnenuit. We zijn allemaal professionele atleten, dirtbags of diehards. Voor ons is de winter niet zo maar een passie, maar een manier van leven.

Op dit moment hebben we de luxe om ons zorgen te maken over hoe klimaatverandering effect gaat hebben op de outdoor community. Nu kunnen we de toekomst nog bepalen, in plaats van alleen maar omgaan met de gevolgen. Als we de komende jaren geen actie ondernemen hoeven we ons geen zorgen meer te maken over voldoende sneeuw, wintersporttoerisme en dikke poederafdalingen. Maar moeten we ons zorgen gaan maken over onze directe omgeving, onze banen en economie.

We All Need Winter…